Tip: Lekker met rijstsalade! (ook op de site te vinden)
Ingrediënten
- 1 Ree achterbout a 2- 2.5 kg
Marinades / sauzen
- 3 takjes Rozemarijn
- 8 takjes Tijm
- 1 dl Olijfolie
- Peper& Zout
Benodigdheden
- convEGGtor (Plate Setter)
- Rectangular Drip Pan
- Cast Iron Grid
- Instant Read Digital Thermometer
Voorbereiding
1. Ontbeen de reebout en plaats naar wens het pijpbeen terug. Dit zorgt voor meer smaak.
2. Haal de naaldjes van de tijm en rozemarijn en hak deze fijn. Meng het met de olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe.
3. Wrijf de reebout rondom in met de marinade en laat dit enkele uren intrekken in de koelkast. Bind de reebout op.
4. Verwarm de Green Egg, met convEGGtor, Drip Pan en het rooster tot een temperatuur 170 graden.
Bereiding
1. Leg de bout op het rooster en sluit de Green Egg. Laat het vlees nu ongeveer 1.5 uur garen totdat het een kerntemperatuur heeft van maximaal 55 graden voor een rosé garing. Gebruik de Instant Read Digital Thermometer om de temperatuur te controleren.
2. Snijd de bout in plakken en verdeel over de borden.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met rijstsalade! (Ook op de site te vinden)
Geef een reactie