Ingrediƫnten
- 1.5 liter Yoghurt
- 800 gram Rabarber
- 200 gram Suiker
- 1.5 dl Port
- 100 gram Gemengde noten
- 100 gram Speltvlokken
- 2 el Ahornsiroop
- Kaneelpoeder
Benodigdheden
- convEGGtor (Plate Setter)
- Cast Iron Grid
- Cast Iron Griddle Half Moon
Voorbereiding
1. Hang een bolzeef of vergiet in een mengkom en leg hier een schone theedoek of servet in. Giet de yoghurt erdoor en laat het minstens 24 uur in de koelkast uitlekken.
2. Verwarm de Green Egg met convEGGtor, Cast Iron Grid en Cast Iron Griddle Half Moon (gladde kant naar boven) tot een temperatuur van 180 graden.
3. Was de rabarber en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de rabarber gelijkmatig in een ovenschaal, strooi de suiker erover en schenk de port erbij.
Bereiding
1. Plaats de ovenschaal op het rooster, sluit de deksel van de Green Egg en laat de rabarber ongeveer 30 min garen totdat deze zacht is en het merendeel van het vocht verdampt is.
2. Hak ondertussen de noten fijn en meng ze met de speltvlokken.
3. Als de rabarber 15 min is gegaard, verdeelt u het notenmengsel over de Cast Iron Griddle Half Moon. Sluit de deksel en rooster de noten in 10- 15 min goudbruin. Schep af en toe om tijdens het roosteren. Schep het notenmengsel in een schaal en besprenkel het met de ahornsiroop en kaneelpoeder. Schep goed om en laat het afkoelen.
4. Verdeel de rabarber over 4 glazen, schep hier de hangop op en bestrooi met de granola.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie