Bulgogi is een Koreaanse manier van vlees bereiden en mag zeker vaker voorkomen in de Nederlandse keuken!
Ingrediƫnten
- 800 gram Procureur
- Ter garnering: Sesaamzaadjes, reepjes rode chilipeper en lente- uit
Marinades / sauzen
- 1 el Gember, fijngehakt
- 9 teentjes Knoflook
- 1,5 el Bruine suiker
- 150 ml Soja saus
- 2 el Sesamolie
- 2 el Rijstwijn
- 0,5 el Gochujang (iets meer indien je van pittigheid houdt, iets minder indien je niet van pittigheid houdt). Gewoon bij de AH te koop!
- 0,5 tl Zwarte peper
- Snufje zout
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 130 graden.
- Meng ondertussen in een grote kom alle ingrediƫnten voor marinade door elkaar.
- Snijd het overtollige vet weg van het vlees.
Bereiding
- Plaats het stuk vlees in de druippan en giet hem over met de marinade.
- Zorg dat de marinade overal goed zit, dus wrijf het stuk vlees echt goed in. Je kan er ook voor kiezen om een deel van de marinade te injecteren.
- Gaar het stuk vlees langzaam voor ong 6-8u (ligt aan de dikte).
- Zodra het vlees gaar is, kan je hem uit elkaar trekken en de rest van de marinade tot een saus maken in de sauspan. Laat de saus goed inkoken tot het een dikke consistency heeft en schep het door de pulled pork.
- Garneer en eet smakelijk!
Geef een reactie