Ik heb dit recept een aantal keer gemaakt en lijkt me leuk dit te delen.
Ingrediƫnten
- 2 kilo Procureur
- BBQ rub
- BBQ saus
- Appelsap
- honing
- Worcestershire Saus
- Zout
- Appel Azijn
- Basterdsuiker
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- convEGGtor (Plate setter)
- Instant Read Digital Thermometer
- Meat Claws
Voorbereiding
- Verwijder het overtollige vet van het vlees. Als er wat blijft zitten maakt dat niet uit.
- Injecteren met de volgende mix : 50Ml appelsap, 30 ml appelazijn, 20ml honing, 15 ml worchestercire saus, zout. Dit moet je eerst even in een pannetje verwarmen tot alles goed mixt. Om de 5 cm injecteren je voelt vanzelf wel als er genoeg inzit want het spuit er ook weer uit.
- Daarna insmeren met de Rub. Inpakken in plasticfolie en minimaal 4 uur maar liefst een nachtje laten trekken.
- De BBQ ochtends aansteken en op 120 graden laten komen.
Bereiding
- De plate setter, voor indirect koken, plaatsen en dan het vlees erop leggen. Ik heb mijn vrouw gevraagd af en toe te checken voor de temp. Let erop dat je lekker veel kolen gebruikt want het moet lang branden!
- Steek de kerntemp meter in het vlees. Als het vlees rond de 70 graden is insmeren met de BBQ saus. Het krijgt dan zo een lekker korst.
- Laat het na het insmeren nog 1 uur liggen op de BBQ. De kerntemperatuur zal oplopen tot max 88 graden.
- Strak inpakken in folie en laat het een half uurtje rusten. Daarna kan je met je meat claws zo het vlees eraf trekken. Vermeng het vlees met wat saus vocht wat in het folie zat (appelsap, bbq saus, basterdsuiker, worcestercire saus)
- Klaar !. Lekker met turks brood, een bolletje etc.
Geef een reactie