Heerlijk recept (en tevens vegetarisch!)
Ingrediënten
- 2 Rode paprika's
- 1 Courgette
- 1 Aubergine
- 1 Gele ui
- 2 Teentjes knoflook
- Olijfolie
- 1 el provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano en marjolein)
- 3 Eieren
- 125 gram Crème fraiche
- 2 Bollen mozzarella
- Bladerdeeg
- Verse tijm, rozemarijn en salie
- (Evt naar keuze: spekjes)
Voorbereiding
- Verhit de Egg met het rooster tot een temp van 225 graden.
- Snijd ondertussen de groenten (incl ui) in blokjes en snijd de knoflook fijn.
- Meng de groenten met de provencaalse kruiden, een beetje olijfolie en wat peper en zout (en eventueel de spekjes, gebruik in dat geval geen zout) in de druippan en rooster de groenten 15 min lang in de Egg. LET OP: Dus niet de knoflook hierbij doen.
- Klop intussen de eieren los met de creme fraiche en voeg 100 gram mozzarella (iets minder dan 1 bol), peper, zout en knoflook toe.
- Bekleed de deep dish baking stone met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
Bereiding
- Verdeel de helft van de groenten over de bodem van het deeg en giet de helft van het ei- creme fraiche mengsel erover heen. Herhaal dit nog een keer en verdeel nu de rest van de mozzarella over de bovenkant van de quiche.
- Bak de quiche ong 40 min gaar en goudbruin.
- Besprenkel voor serveren nog met een beetje olijfolie en garneer met de verse kruiden.
Geef een reactie