Ingrediënten
- 1 Dorade a 450 gram (Schoongemaakt)
- 1 teentje Knoflook
- 10 gram Fijngehakte verse rozemarijn
- 10 gram Fijngehakte verse tijm
- Grofgemalen Peper
- 100 gram Plakjes gerookte ham
Marinades / sauzen
- 1.5 kg Grof zeezout
- 3 eiwitten
- 50 gram Bloem
Benodigdheden
- Vetvrij papier
Voorbereiding
1. Verwarm de Green Egg met convEGGtor (pootjes naar beneden) tot een temperatuur van 185 graden. Knip een cirkel uit het vetvrije papier waarvan de afmetingen net iets kleiner zijn dan de convEGGtor. Was de dorade met koud water en dep deze daarna zorgvuldig droog met keukenpapier. Verwijder de vinnen en de staart.
2. Pel de knoflook en hak deze fijn. Bestrijk de onderkant van de vis met de rest van de ingrediënten (niet van de zoutkorst) en rol de vis daarna in de ham.
3. Roer alle ingrediënten voor de zoutkorst door elkaar totdat er een stevige massa ontstaat.
Bereiding
1. Bedek het vetvrije papier met een laag zoutmassa, ongeveer 1 cm dik. De omvang dient iets groter te zijn dan de dorade zelf. Leg de vis er vervolgens op en bedek deze met de rest van de zoutmassa en druk het geheel stevig aan.
2. Plaats de vis op de convEGGtor met behulp van de Pizza Peel en laat de vis 30 min gaar bakken met de deksel van de Green Egg dicht.
3. Haal de vis uit de Green Egg wanneer deze gaar is en leg hem zonder papier op een snijplank. Tik de zoutkorst rondom kapot en haal de bovenkant eraf.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een antwoord