Heerlijk herfst- recept!
Ingrediënten
- 1 Flespompoen
- (Om in te serveren): 4 kleine ronde pompoenen
- 1 teentje Knoflook
- 12 Gamba's
- 1/3 Rode chilipeper
- 20 gram Verse gemberwortel
- 1 dl Gembersiroop
- 200 gram Crème fraîche
- 3 dl Kokosmelk
- 7 dl Bouillon van gevogelte
- 1 Bosui
Benodigdheden
- convEGGtor
- Round Drip Pan
- Cast Iron Grid
- Cast Iron Grid Lifter
- Cast Iron Dutch Oven
- Cast Iron Griddle Half Moon
- Instant Read Digital Thermometer
Voorbereiding
1. Schil en halveer de flespompoen. Verwijder ook het zaad en snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
2. Pel de knoflook en de gamba’s en hak de knoflook fijn. Verwijder het darmkanaal van de gamba’s, maar laat de staart eraan. Meng de knoflook en gamba’s samen en voeg naar smaak peper en zout toe.
3. Snijd de chilipeper in dunne ringen (zonder zaad). Schil ook de gemberwortel en snijd deze in dunne plakjes. Maak de bosui schoon en snijd deze in ringetjes. Ze dienen apart van elkaar bewaard te worden in de koelkast tot gebruik.
4. Verwijder de deksel van de kleine pompoenen en hol deze uit.
5. Verwarm de Green Egg met Cast Iron Grid tot 200 graden.
Bereiding
1. Gril de pompoenplakken op beide kanten een paar minuten. Haal ze vervolgens uit de Green Egg en leg ze in de Dutch Oven. Plaats de Dutch Oven vervolgens in de Green Egg.
2. Schenk de gembersiroop erbij en wacht totdat deze begint te karamelliseren. Dit duurt ongeveer 1 min.
3. Voeg vervolgens de gember, crème fraîche, chilipeper, kokosmelk en bouillon toe en sluit de deksel van de Green Egg (Let op: Geen deksel op de Dutch Oven). Laat de temperatuur dalen tot 140 graden. Laat de soep nu 30 min zachtjes doorkoken.
4. Haal de Dutch Oven uit de Green Egg en stook deze weer op tot 200 graden. Gril de gamba’s aan beide kanten ongeveer 1 min.
5. Pureer de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. Grill ook de uitgeholde (serveer)pompoenen nog 1 minuut op het snijvlak.
6. Schep de soep in de pompoenen en serveer ze met de gamba’s. Garneer met de bosui.
Geef een reactie