Lekker bijgerecht heel het jaar door!
Ingrediënten
- 300 gram Aardappels (kruimig)
- 1 teentje Knoflook
- 50 gram Ontbijtspek
- 1 takje Tijm
- 1 takje Rozemarijn
- 2 Eidooiers
- Nootmuskaat
- 25 gram Blanke hazelnoten
- Bloem (om te bestuiven)
Benodigdheden
- convEGGtor
- Cast Iron Grid
- Flat Baking Stone
- Kookpan
- Koekenpan
Voorbereiding
1. Verhit de Green Egg met Cast Iron Grid en convEGGtor tot een temperatuur van 170 graden.
2. Schil en pel de aardappels en het teentje knoflook en breng deze samen in een pan lichtgezouten water aan de kook. Giet af wanneer de aardappels klaar zijn (in ongeveer 10 min). Laat de aardappels vervolgens droog stomen.
3. Snijd het spek in kleine blokjes, bak deze volledig uit in een koekenpan en laat ze vervolgens uitlekken in een zeefje.
4. Verwijder de blaadjes en naaldjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak deze fijn.
5. Pureer de aardappels fijn (het liefst door ze door een bolzeef te wrijven) en meng één eidooier, de spekjes, kruiden, nootmuskaat en peper en zout naar smaak door de puree. Schep dit mengsel vervolgens in een spuitzak.
6. Hak de hazelnoten fijn.
Bereiding
1. Bestrooi de Flat Baking Stone met bloem en knip het puntje af van de spuitzak met puree. Spuit nu mooie torentjes van puree op de Flat Baking Stone.
2. Klop de resterende eidooier los en bestrijk vervolgens de torentjes (duchesse) hiermee.
3. Strooi de fijngehakte nootjes erover en plaats de Flat Baking Stone in de Green Egg. Sluit het deksel en bak de torentjes in ongeveer 20 min goudbruin.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie