We gaan vandaag iets anders doen met de BBQ dan vlees of vis grillen, namelijk een taart bakken. Dit kan allemaal met een Big Greeg Egg… probeer dit niet met je Weber;-)
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- naaldjes van 3 takjes rozemarijn
- 1 rode chilipeper
- 100 g boter
- 2 grote stengels prei
- olijfolie
- 200 g polenta
- 200 g Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Plate Setter
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 220°C.
- Pel intussen de knoflook en hak, samen met twee derde van de rozemarijn, fijn.
- Snijd de chilipeper in dunne ringetjes en de boter in blokjes.
Bereiding
- Leg de prei op het rooster van de EGG en gril tot deze zacht en gekleurd is. Keer de prei tijdens het garen af en toe om.
- Neem de prei van het rooster, verwijder het rooster met de en plaats de plate setter in de EGG. Leg het rooster terug en breng de temperatuur naar 200°C.
- Fruit intussen de knoflook en de fijngehakte rozemarijn in een scheutje olijfolie in een kookpan aan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Roer de polenta en een royale hoeveelheid zout erdoor, zet het vuur laag en verwarm, al roerende, 15 minuten.
- Rasp 150 gram van de kaas over de gare polenta, roer de boter erdoor en schenk in een ovenschaal. Verwijder de buitenste bladeren van de, inmiddels iets afgekoelde, prei en snijd in ringen. Druk de preiringen enigszins in de polentataart, rasp de resterende kaas erover en bestrooi met de chilipeper en resterende rozemarijn.
- Zet de ovenschaal op het rooster, sluit de deksel en bak de taart in circa 15 minuten af.
Geef een reactie