Ingrediƫnten
- 400 gr 00-bloem
- 1 1/2 tl droge gist
- 250 ml warm water (ongeveer 45 graden)
- 1 tl zout
- 2 tl suiker
- 3 el olijfolie
Bereiding
Maak een papje van warm water, gist, suiker en een handje bloem in een kom. Laat het staanvoor 8-10 minuten om de gist te laten activeren.
Meng in een andere kom de rest van de bloem, zout en 1 el olijfolie. Voeg het papje hieraan toe en meng 7-10 minuten tot het deeg loskomt van de zijkanten, maar nog steeds een beetje vasthoudt aan de onderkant.
Vorm het deeg tot een bal en leg het op een licht met bloem bestoven tafel en laat rusten voor 2-3 minuten
Wrijf een kom in met olie en leg het deeg erin. Beweeg het deeg zodat het rondom bedekt is met olie en dek de kom af met plasticfolie en zet deze op een warme, donkere plaats. De oven in een goede optie voor mensen met een kleine keuken.
Laat het nu 2 uur rijzen.
Verdeel het deeg na 2 uur in bollen ter grootte van de pizza. Uit deze hoeveelheid haal je 2 tot 3 stuks.
Dek het deeg af met een licht vochtige doek en laat 1 uur rijzen.
Het pizzadeeg is nu klaar voor gebruik.
Geef een reactie