Pizza Pescatore bereiden op de Big Green Egg. Dit is een van mijn favoriete pizza’s, waar ik met enige regelmaat vrienden blij mee maak. Het blijft leuk om pizza’s te bakken met een Big Green Egg.
Ingrediënten
- 80 g gepureerde tomaten
- 1 theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- Verse basilicum
- 2 eetlepel olijfolie
- 20g calamares ringen
- 20g garnalen
- 125g mosselen
- vongole
- Kokkels
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Plate Setter
- Non- stick pizza grill pan
- Pizza spade
Voorbereiding
- Strooi bloem op het werkblad oppervlak, en kneed het bolletje deeg zachtjes met je handen. Strijk met een deegroller het deeg glad, tot een schijf met een diameter van 35cm.
- Verhit de BGE met rooster tot 320 graden.
Bereiding
- Vul de pizzabodem met: 80g gepureerde tomaten, 1 theelepel oregano, 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 basilicumblaadjes, 2 eetlepels olijfolie.
- Meng de zeevruchten samen. Dit kunnen overigens allerlei zeevruchten zijn. Breng op smaak met oregano, peper en / of zout. Gebruik de pizza spade om de pizza te heffen van het werkblad en leg het op de pizza steen in de Big Green Egg.
- Laat de pizza 3 minuten bij ongeveer 320 ° C bakken. Schuif de pizza spade onder de pizza en haal hem uit je Egg.
Smullen maar!
Geef een reactie