Een heerlijk Big Green Egg pizza recept inclusief instructies om zelf deeg te maken.
Ingrediënten
- 800 g bloem
- 1 blokje verse gist
- 2 dl lauwe melk
- 2 eetl. olijfolie
- een snuifje zout
- Tomatenbedje
- Ansjovis
- Zwarte olijven
- oregano
- basilicum
- Peper en zout
- Mosselen
- Eventueel andere schelpdieren
Benodigdheden
- Non- stick pizza pan
- Pizza steen
- Pizza schep
- Mengkom
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
- Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
- Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
- Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
- Verhit de Big Green Egg met convEGGtor, rooster en pizza steen tot 320 graden.
Bereiding
- Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.
- Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strooi wat bloem over de pizzasteen en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie. Prik er gaatjes in met een vork.
- Beleg het pizzadeeg met een bodempje tomaten en schik de rest van de ingrediënten erop.
- Laat de pizza 3 minuten bakken op de pizza pan op het rooster in de Egg.Eet smakelijk!
Geef een reactie