Deze pizza zal je niet zomaar tegenkomen bij de lokale pizzatent en is mede daarom extra leuk om op je Ei klaar te maken!
Je kan de pizzabodem zelf klaarmaken of een kant-en-klare gebruiken. Indien je hem zelf wil maken hebben we hier twee relevante recepten:1. Deeg http://greeneggrecepten.nl/recept/pizzadeeg/ en 2. Voordeeg: http://greeneggrecepten.nl/recept/poolish-voordeeg/
Ingrediënten
- 70 gram Roomboter
- 4 teentjes Knoflook
- 1 el Gedroogde provencaalse kruiden
- 1 middelgrote Venkel
- 70 gram Geitenkaas
- 2 el Zongedroogde tomaat
- 1 el Granaatappelpitten
- 1 el Balsamico
- 1 el Verse basilicum
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor, half moon en rooster tot 200 graden.
- Snijd de venkel doormidden, leg op de half moon, besprenkel met olijfolie, peper & zout en laat 35 min met gesloten deksel garen.
- Verwijder de venkel en half moon, plaats de Baking/Pizza Stone en verhit tot 320 graden.
- Hak ondertussen de knoflook fijn en meng met de gedroogde kruiden en boter. Smeer dit vervolgens uit over de pizzabodem/deeg.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken en verspreid over de pizza. Doe hetzelfde voor de geitenkaas en venkel.
Bereiding
- Plaats de pizza op de steen en bak 3 min. Indien deze dan nog niet gaar is, check in 1 minuut intervallen. Een pizza kan heel snel van niet gaar naar aangebrand gaan.
- Meng ondertussen de granaatappelpitjes met de balsamico.
- Besprenkel het balsamico mengsel over de pizza zodra deze uit de Egg gehaald is en garneer met verse basilicum.
Eet smakelijk!
Geef een reactie