Ingrediënten
- Deeg
- 10 gram droge gist
- 150 ml lauw water
- 2 tl zout
- 350 gram Italiaanse bloem
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 6 eetlepels passata
- 100 gram gorgonzola
Voorbereiding
- Breng de temperatuur van de Big Green Egg naar 220° C , gebruik de plate setter (pizzasteen).
- We beginnen met het maken van het deeg: Voeg het zout bij de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met het water en giet dit in het kuiltje. Laat 5 tot 10 minuten rusten.
- Roer met een vork steeds een beetje bloem bij het gistmengsel en schenk er als je de helft van de bloem hebt toegevoegd 3 eetlepels olijfolie bij. Meng nu weer een beetje bloem bij het mengsel en voeg weer 3 eetlepels olijfolie toe. Stort het uit op een met bloem bestrooit werkvlak en kneed het deeg nu verder met de hand totdat het zacht en elastisch is.
Bereiding
- Maak een bal van het deeg en leg deze in een met olijfolie ingesmeerde kom (zodat het deeg straks niet in de kom plakt). Dek af met een schone vochtige theedoek en laat tenminste 1 uur op een warme plek rijzen totdat het deeg twee keer zo groot is geworden.
- Om van je deeg een mooie pizza te maken strooi je je werkblad in met bloem. Rol met een deegroller je pizza.
- Verdeel de drie eetlepels passata en gorgonzola over de pizza. Bak de pizza circa 12 minuten in de Big Green Egg op de plate setter.
Geef een reactie