Tip: rookhout met een smaak toevoegen zorgt voor net wat extra diepgang aan dit gerecht!
Ingrediƫnten
- 1 Grote broccoli
- 3 -4 Middelgrote rode bieten
- 1 Grote rode ui
- Olijfolie
- Gedroogde chilivlokken
- Peper
- Zout
- Optioneel: 200 gram kikkererwten
- Optioneel: granen (quinoa, bulgur, rijst bijv) om bij te serveren
- Optioneel: feta
- Optioneel: een zoete azijn (bijv. mango of moscaat azijn)
Voorbereiding
- Verhit de Egg met gietijzeren rooster tot 200 graden.
- Schil en snijd de bieten in kleine blokjes, ong. 3 bij 3 cm, en doe ze in een hittebestendige schaal.
- Meng met een ruime hoeveelheid olijfolie en chilivlokken naar smaak. Voeg ook peper en zout naar smaak toe.
Bereiding
- Rooster de bieten in totaal in ong. 45 min gaar, tot ze buiten een lekker krokante laag hebben en van binnen gaar en zacht zijn.
- Snijd ondertussen de broccoli en ui en grove stukken en voeg deze na een minuut of 20 toe aan de bieten (eventueel met de kikkererwten). Schep alles een paar keer om, zodat het mooi gemengd wordt en ook de broccoli en ui goed bedekt worden met olie en kruiden. Voeg eventueel meer olie en kruiden toe.
- (Kook eventueel de granen volgens aanwijzingen)
- Haal het geheel na een minuut of 45 uit de Egg, serveer als bijgerecht of als compleet gerecht met feta, kikkererwten, een flinke scheut zoete azijn en granen.
Eet smakelijk!
Geef een reactie