Het duurt even, maar is verder heel simpel en super lekker!
Ingrediƫnten
- 1 Flespompoen
- 1 Broccoli
- 400-600 gram Eendenborst
- 4 teentjes Knoflook
- Verse tijm
- Pasta naar keuze
- Peper en zout
- Olijfolie
- Chilivlokken en citroensap naar keuze
Voorbereiding
- Verhit de Egg met convEGGtor en rooster tot 130 graden.
- Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Ontdoe de zaadjes van de rest pompoen, spoel ze goed schoon en zet ze weg tot gebruik.
- Pluk de blaadjes van de verse tijm en pel en hak twee teentjes knoflook fijn.
- Verdeel de tijm en knoflook over de pompoen en druppel er een klein beetje olijfolie overheen.
- Leg de pompoen op het rooster en laat hem drie uur garen op 130 graden.
- Schil ondertussen de andere helft van de pompoen en snijd in stukjes van 2 bij 2 cm en leg de eendenborstfilet in pekelwater.
Bereiding
- Haal de pompoen uit de Egg, schep het vruchtvlees eruit en meng in een keukenmachine met wat olijfolie tot een gladde pasta.
- Verhoog de temperatuur van de Egg tot 230 graden.
- Breng ondertussen 2 pannen water met zout aan de kook.
- Plaats de eend in de lekbak met de huid/vetkant naar beneden en bestrooi met peper en zout. Zet het geheel in de Egg en gaar in 20 min tijd. Als de kerntemperatuur 60 graden is, is deze klaar.
- Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking en snijd de broccoli in roosjes.
- Blancheer de broccoli en pompoen 2 min (in 1 pan) en giet af.
- Pel en hak de resterende knoflook fijn. Roerbak de broccoli en pompoen 1 min, gooi de knoflook erbij en roer voorzichtig nog 2 min door. Meng de pompoensaus erdoor en schep de pasta erbij.
- Snijd de eend in plakjes, serveer bij de pasta en garneer het geheel met verse peper en eventueel chilivlokjes en citroensap.
Geef een reactie