Voor de duidelijkheid bij dit recept staan geen afmetingen van de producten, dit is zelf naar smaak in te vullen.
Ingrediënten
- Buikspek
- Olijfolie
- Chorizo
- Kippenpoten
- Paprika
- Knofook
- Ui
- Peterseliesteeltjes
- Tomaten uit blik
- Citroen
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Paella pan RVS
Voorbereiding
- Verhit de BGE tot een temperatuur van 100 graden en plaats het rooster.
Bereiding
- Verhit de wok op het vuur met olijfolie de buikspek in blokjes en de chorizo. Na ongeveer 10 minuten wordt het een beetje hard en zie je het vet uit de Chorizo lopen.
- Nu kunnen de kippenpoten erbij, laat het nog 5 min met klep dicht garen. Let op wel af en toe roeren tegen het aanbakken.
- Doe dan de gehakte paprika, knoflook ui en peterseliesteeltjes erbij. Breng het mengsel op smaak met zout peper en saffraan. Blijven roeren totdat de groentes lekker zacht worden.De schuif onder kan nu half dicht.
- Doe nu de rijst met de paprika uit pot en lekker roeren totdat de rijst glazig is. Dan kan het vocht erbij = wat bouillon en tomaten uit blik.
- Dan weer de deksel dicht en lekker laten gaan, wederom af en toe het aanbaksel van de boden schrapen en lekker doorroeren.
- Als de rijst na 15 min bijna gaar is kan je de vis erbij doen. Laat die dan nog 5 min pruttelen. Snijdt 2 citroenen in partjes knijp er 1 in partjes uit en gooi deze ook in de pan.
Als het klaar is doe je de peterselie erdoor en de verse citroen en dit leg je een beetje bovenop leuk voor kleur en smaak.
Geef een antwoord