Je kunt hiervoor het best een oude theedoek gebruiken die weg mag. (Goede reden om een nieuwe Big Green Egg theedoek te halen ;)!
Ingrediƫnten
- 1 kg Ossenhaas zonder vet
- 1.5- 2 kg Grof zeezout
- Klein handjes kruiden als Tijm, Rozemarijn of Oregano
Benodigdheden
- Keukentouw
Voorbereiding
- Vouw eventuele puntjes van de ossenhaas naar binnen zodat je een gelijkmatig stuk vlees krijgt.
- Maak de theedoek goed nat en wring hem vervolgens ook weer goed uit. Het moet in een vochtige theedoek resulteren.
- Bedek de theedoek met minimaal 1cm zout over een oppervlak groot genoeg om het hele stuk vlees in te pakken. Verdeel hier ook de kruiden overheen en plaats het vlees net iets onder het midden van de zoutlaag.
- Verhit de Green Egg zonder rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Rol de doek om het vlees heen en zorg ervoor dat hij volledig in het zout is ingepakt. Maak er een mooi pakketje van door de uiteindes er stevig omheen te wikkelen. Bind het geheel vast met touw.
- Plaats het pakket in de koelen (in de gloed), doe de deksel dicht en laat het tien min liggen. Draai hem na tien min om en bak hem nog eens 8 min. Bij een kerntemperatuur van 55 graden is hij mooi medium rare en klaar om eraf te halen. (Doorbakken ossenhaas is sterk af te raden).
- Laat het tien min rusten voor serveren.
Geef een reactie