Ingrediƫnten
- 350 gram Witvisfilet
- 350 gram Zalmfilet
- 1 Ei
- 40 gram Paneermeel
- 1/2 Gesnipperde ui
- 1/2 Spaanse peper (fijngehakt)
- 5 gram Geraspte verse gemberwortel
- 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
- Geraspte schil en sap van 1/2 limoen
- 3 gram Verse koriander (fijngehakt)
- 5 gram Zeezout
- 2 gram Paprikapoeder
- 2 gram Gemalen kurkuma
Marinades / sauzen
- 12 Maisbroodjes
- Wasabimayonaise
- Zoetzure koolsalade
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
1. Snijd de visfilets fijn en meng deze met de overige ingrediƫnten in een kom. Kneed het mengsel goed door en voeg eventueel paneermeel toe als deze iets te vochtig is. Vorm 12 burgers van ongeveer 1 cm dik uit het mengsel en laat de visburgers 1 uur in de koelkast liggen.
2. Verwarm de Green Egg met Cast Iron Grid tot een temperatuur van 200 graden.
Bereiding
1. Leg de burgers op het rooster en gril ze ongeveer 2 min per kant.
2. Leg de burgers op maisbroodjes en garneer ze met de koolsalade en wasabimayonaise
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie