Lekker voor moederdag bijvoorbeeld 😉
Ingrediënten
- 130 gram Grove haver
- 90 gram Walnoten, fijngehakt
- 1 el Sesamzaad
- 85 gram Honing
- 1 tl Vanille extract
- 700 gram (1 L) Griekse yoghurt (of turks, of een andere (fruit)yoghurt naar smaak, als die maar een beetje stevig is)
- 700 gram Vers fruit naar keuze (aardbeien, bessen, frambozen etc)
- 5 el Vloeibare kokosolie (gesmolten kokosvet)
- 1 tl kaneel
- (Gesmolten pure chocola als decoratie/garnering)
Voorbereiding
- Verhit de Green Egg met Cast Iron Grid tot een temperatuur van 165 graden.
- Meng alles behalve de yoghurt en het fruit in een kom door elkaar tot je een mooi ”deeg” mengsel hebt.
- Verdeel het mengsel over de Baking Stone en druk het ook tegen de randen goed aan.
Bereiding
- Zet de Baking Stone in de Egg en bak de bodem in ong 15-17 min goudbruin.
- Haal de Baking Stone uit de Egg en als de randen niet mooi omhoog staan, duw ze dan nog een beetje naar boven.
- Laat de bodem volledig afkoelen voor je hem uit de baking stone haalt, als je dit niet doet dan is de korst nog zacht en vervalt de vorm.
- Giet of schep de yoghurt erin en verdeel het fruit erover.
- Gebruik eventueel gesmolten pure chocola om de taart te decoreren.
Geef een reactie