Ingrediƫnten
- 2 kg ontbeende ribeye
Marinades / sauzen
- 70 mg zout voor de rub
- 70 mg peper voor de rub
- 70 mg dragon voor de boter
- 70 mg tijm voor de boter
- 70 mg peterselie voor de boter
- 450 gram gezouten boter, op kamertemperatuur
Voorbereiding
- Verhit de Green Egg met convEGGtor en Cast Iron Grid tot 135 graden.
- Verwijder het overtollige vet van het vlees en snijd het in plakken van ong 5 cm dik.
- Wrijf het vlees in met de zout en peper en meng de boter met de rest van de ingrediƫnten voor de boter. Smeer van dit mengsel ong 1 eetlepel uit over het vlees. Rol de rest van de boter op en leg het in de koelkast.
Bereiding
- Plaats het vlees op het rooster en rooster ze tot ze een kerntemperatuur van 45 graden hebben. Dit duurt ongeveer 45 min.
- Verwijder het vlees en de convEGGtor en verhit de Egg tot 320 graden. Schroei het vlees nog 2 min per kant en leg vervolgens 1 eetlepel van de boter weer op het vlees. Laat het nog een minuut of tien rusten alvorens serveren.
Geef een reactie