Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 7 gram gedroogde gist
- 1 tl suiker
- 1 el rozemarijn
- 1 el olijfolie (in partjes)
- 1 rode ui
- 10 pitloze zwarte olijven (gehalveerd)
- 1 tl grof zeezout
Benodigdheden
- Keukenmachine
Voorbereiding
- In keukenmachine met sikkelmes bloem, gist en suiker enkele sec. mengen. Voeg terwijl de machine draait 300 ml lauw water via de opening geleidelijk toe.
- Voeg vervolgens rozemarijn en een mespunt zout toe en laat de machine draaien tot deeg samenhangend is.
- Neem het deeg uit de keukenmachine en kneed het met de hand door tot het deeg soepel is en niet meer plakt. Vet een kom in met olie.
- Leg het deeg in een kom en dek het met plasticfolie af. Laat het deeg nu 45 min. rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Bereiding
- Kneed het deeg met de hand even stevig door. Plaats het deeg in de Deep Dish Baking Stone en vorm een brood van ong 1-2 cm hoog.
- Druk de ui en olijven in het deeg. Bestrijk de bovenkant van het brood met olie en strooi er zeezout over.
- Laat het brood onder plasticfolie nog 30 min. narijzen.
- Verhit intussen de BGE met convEGGtor op 250 °C.
- Bak het brood in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
Geef een reactie