Dit is doorgaans geen BGE gerecht, toch komt dit recept zeer goed tot zijn recht op de Big Green Egg.
Ingrediënten
- 8 grote gamba’s
- 40 ml oestersaus
- 20 ml sojasaus
- 20 ml gembersiroop
- 1 tl mosterd
- 100 ml olijfolie
- 12 kippendijen
- 100g sugar snaps
- 1 paksoi
- 20 g gemberwortel
- 3 teentjes knoflook
- ½ Spaanse peper
- 6 bosuitjes
- ½ bosje koriander
- 250 g eiernoedels
- 1 el plantaardige olie
- 100 g taugé
- sesamzaad
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Cast Iron Griddle Half Moon
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg, met de Cast Iron Grid en de Cast Iron Griddle Half Moon met de gladde kant naar boven, tot een temperatuur van 160°C.
- Pel intussen de gamba’s, halveer ze in de lengte en verwijder het darmkanaal.
- Meng, voor de marinade, de oestersaus, sojasaus, gembersiroop en mosterd met een garde door elkaar en schenk er druppelsgewijs en al kloppend de olijfolie bij.
- Halveer de kippendijen, leg ze in een schaal en meng met tweederde van de marinade.
- Haal de sugar snaps af en halveer ze. Was de paksoi en snijd in reepjes. Schil de gemberwortel en rasp fijn en pel en hak de knoflook. Verwijder het zaad van de peper. Snijd de peper en bosui in dunne ringetjes en de koriander grof. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, spoel met koud water na en laat uitlekken.
Bereiding
- Laat de kippendijen uitlekken. Bestrijk de Cast Iron Griddle Half Moon met de plantaardige olie en bak de kippendijen aan beide kanten bruin.
- Bak de gamba’s 1 minuut mee en voeg de peper, gemberwortel en knoflook toe.
- Schep om en voeg de sugar snaps, paksoi en bosui toe. Schep opnieuw om en meng de noedels erdoor. Sluit de deksel en verwarm 1 minuut.
- Blus af met de resterende marinade en meng de taugé erdoor.
- Schep het gerecht op een schaal en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
Geef een reactie