TIP: Voor een uitgebreidere maaltijd is het ook lekker om friet van knolselderij of knolraap bij de mosselen te serveren. Snijd de groente in dikke frieten en blancheer ze in lichtgezouten water beetgaar. Giet af, koel terug in ijswater en laat goed uitlekken. Gril ze rondom op 220 graden op de BGE.
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1 tl wasabi
- 1 dl sojasaus
- 1 el olijfolie
- 1 zakje mossel- of soepgroenten á 400 g
- 5 dl witte wijn of 1 flesje bokbier
- 5 takjes platte peterselie
- 5 takjes kervel
- 5 pijpjes bieslook
- 200 g crème fraiche
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg, met het standaard RVS rooster, tot 220 graden. Controleer intussen de mosselen op kapotte en open schelpen en gooi weg en spoel de gave exemplaren in een vergiet onder koud water af.
- Pel de knoflook en hak deze fijn. Ris de blaadjes van de tijm en naaldjes van de rozemarijn en hak ook deze fijn.
- Roer de wasabi door de sojasaus.
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in de Paella Grill Pan op het rooster van de EGG. Wacht tot de olie zeer heet is.
- Voeg de groenten en de knoflook toe, bak enkele minuten en voeg dan de fijngehakte kruiden en de mosselen toe.
- Blus af met de witte wijn of het bokbier en het mengsel van sojasaus met wasabi.
- Sluit de deksel van de EGG en gaar de mosselen ca. 5 minuten tot de schelpen goed open staan.
- Pluk intussen de blaadjes van de peterselie en kervel en hak fijn en knip de bieslook fijn. Meng door de crème fraîche.
- Serveer de mosselen met de crème fraîche en eventueel met brood.
Geef een reactie