Recept gebaseerd op bbq-nl.com!
Ingrediënten
- 300 gram Gerookt ontbijtspek
- BBQ rub
- Voor de balletjes: 750 gram Rundergehakt
- Voor de balletjes: 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt) of 1 zakje
- Voor de balletjes: 1 ei
- Voor de balletjes: 50 gram (gekruid) Paneermeel
- Voor de balletjes: 100ml Melk
- Voor de balletjes: 4 teentjes Knoflook, fijngehakt
- Voor de balletjes: 2tl Gedroogde peterselie
- Voor de balletjes: 1tl Gedroogde oregano
- Zout
- Peper
Marinades / sauzen
- 250ml Frambozenjam
- 60ml Balsamico
- 3 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 3 Chipotle in adobosaus (te koop bij de supermarkt), fijngehakt
Voorbereiding
- Klop het ei los en hak de knoflook fijn.
- Mix in een grote mengkom alle ingrediënten voor de balletjes goed samen en breng op smaak met peper en zout.
- Rol de balletjes door de BBQ rub en zorg dat ze goed bedekt zijn.
- Wikkel een half plakje ontbijtspek om ieder balletje, zet vast met een cocktailprikkertje en laat een half uur in de koelkast opstijven.
- Maak ondertussen de saus klaar door alle ingrediënten voor de saus in een pannetje te verwarmen. Deze is klaar zodra de jam vloeibaar is.
- Verhit de Egg met rooster en convEGGtor tot 120 graden.
Bereiding
- Voeg rookhout aan de Egg toe en plaats de ballen op het rooster.
- Je kan m.b.v. een kerntemperatuur meter bepalen wanneer de ballen klaar zijn (70 graden) of op tijd, in het laatste geval houd dan ong. 1,5u aan.
- Na 1 uur of bij een kerntemperatuur van 60 graden bestrijk je de ballen met de saus en vervolgens dus nog ong. 30 min laten garen in de Egg.
Eet smakelijk!
Geef een reactie