Tip: Lekker met komkommer kimchee! (Ook op de website te vinden)
Ingrediënten
- 900 gram Longhaas
- 1 tl Gerookte paprikapoeder (pimenton)
- 1 tl Zwarte peper
- 1 tl Chilipeper
- 1 tl Venkelzaad
- 6 draadjes Saffraan
Benodigdheden
- Zeef
- Föhn
- Vijzel
Voorbereiding
1. Verwarm de Green Egg tot 190 graden.
2. Meng de pimenton, chilivlokken, venkelzaad en saffraan in een vijzel en vijzel dit vervolgens zo fijn als mogelijk. Laat het mengsel door een fijne zeef passeren.
3. Wrijf de longhaas aan alle kanten in met het kruidenmengsel en laat het 15 min intrekken.
Bereiding
1. Blaas met een föhn het grootste deel van de as weg van de gloeiende kolen en leg hier de longhaas op. Draai hem na 30 sec om en herhaal dit vervolgens nog 2 keer.
2. Haal de longhaas van de kolen en blaas hier ook weer de as weg met een föhn. Rol het strak op in plastic folie en laat het minimaal 3 uur in de koeling rusten.
3. Verwijder het folie, snijd het vlees in dunne plakken en bestrooi met grof zeezout.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met komkommer kimchee! (Ook op de website te vinden)
Geef een reactie