Ingrediënten
- 400 gram Linzen (uit blik en schoongespoeld)
- 300 gram Mager rundergehakt
- 1 Kleine courgette
- 1 Ei
- 250 gram Kerstomaatjes
- 2 el Vers korianderblad (gehakt)
- Olijfolie
- 100 gram Hummus
- 4 Broodjes
- 0.5 Komkommer
- 80 gram Verse spinazie
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
- Rasp de courgette en meng met linzen, gehakt en ei in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak vier burgers van het mengsel en pak ze in folie. Leg minimaal 10 minuten weg in de koeling.
- Halveer de kerstomaatjes en meng met het korianderblad en verhit de BGE met rooster tot een temperatuur van 130 graden.
Bereiding
- Als de BGE een temperatuur van 130°C heeft de burgers op het rooster 4 minuten per kant bakken. Bestrijk eerst het rooster licht met olijfolie om plakken te voorkomen.
- Smeer de binnenkanten van de broodjes in met humus en beleg met dungesneden komkommer en spinazie. Leg hierop de burger en maak het af met de tomaatjes. Eet smakelijk!
Geef een reactie