Kruidig, simpel, lekker: Een gouden combinatie!
Ingrediƫnten
- 600 gram (mager) Lamsvlees
- 2 (grote) Rode uien
- 300 gram Cherrytomaatjes
- 15 gram Verse munt
- 350 gram Magere yoghurt
- 1 Citroen
- Olijfolie
Marinades / sauzen
- 4 teentjes Knoflook
- 2tl Venkelzaad
- 1 Citroen
- Olijfolie
Voorbereiding
- Meng voor de marinade het venkelzaad en de knoflook in een vijzel fijn. Meng er ook wat peper en zout in.
- Zest de citroen en meng het knoflookmengsel en de zest met 60-80ml olijfolie of totdat de consistentie goed is om het vlees mee in te smeren.
- Snijd het vlees in stukken van 4 bij 4 cm en de uien in 8 stukken per ui.
- Meng de tomaatjes, uien en het vlees met de marinade.
- Verhit de Egg met rooster tot 200 graden.
Bereiding
- Rijg de ui, tomaatjes en het vlees om en om aan de vleespennen.
- Hak de munt fijn en meng met wat yoghurt, een beetje citroensap, olijfolie en peper en zout.
- Gril de spiezen tot ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten. Draai ze regelmatig om. In totaal zal dit ong 7-10 min duren.
- Haal ze uit de Egg, besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap en serveer met de yoghurt dip.
Geef een reactie