Heel erg lekker als bijgerecht bij een stamppot!
Ingrediënten
- 4 Lamskoteletten
- 4 tl Rozemarijn (gedroogd)
- 4 tl Tijm (gedroogd)
- 2 el Citroensap
- Zout en peper
- 350ml Wildfond
- 1 Laurierblaadje
- 2 kleine Gele uien
- 1 tl boter
- 1 tl Venkelzaad
Voorbereiding
- Haal de koteletten uit de koelkast en laat ze 10 min op temperatuur komen. Verhit de Egg met rooster tot 220 graden.
- Besprenkel ondertussen de koteletten met het citroensap en de helft van de rozemarijn en tijm. Vijzel de venkelzaad fijn en strooi dit ook over de koteletten.
- Voeg naar smaak zout en peper toe. Versnipper de uien.
Bereiding
- Verhit in een sauspan wat boter en fruit de ui met de rest van de tijm en rozemarijn. Doe het laurierblaadje en de wildfond erbij en laat het 10 min doorkoken op laag vuur.
- Grill de koteletten 4 tot 6 min per kant, afhankelijk van de dikte. Je kan de garing in de gaten houden met een kerntemperatuurmeter.Laat ze na het grillen nog 10 min rusten in aluminiumfolie alvorens serveren.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie