Ingrediënten
- 2 Kreeften (levend)
- Rode peper
- 4 teentjes Knoflook
- Bieslook
- Zeezout
- Boter
Voorbereiding
- Leg de kreeften voor 2 uur in de diepvriezer om ze te verdoven
- Hak de knoflook, peper en bieslook fijn en meng dit door de zachte boter (je kan de boter ook smelten en het kruiden mengsel er dan door heen mengen)
- Dood de kreeften door een scherp mes net achter de kop te steken (tussen de kop en staart)
- Als een grote pan beschikbaar is, dan is het advies om de kreeften even 2 minuten blancheren in kokend water (dit hoeft niet, ik heb ze regelmatig zonder te blancheren op het rooster gelegd, belangrijk hierbij is wel dat de temperatuur van de BGE niet te hoog is).
Bereiding
- Snij nu de kreeft in de lengte doormidden. Dit doe je door een scherp koksmes (wederom) in de lengte achter de kop in de kreeft te steken en dan eerst de kop door midden te snijden en daarna de staart.
- Maak de kreeft schoon door maag & darmen te verwijderen en de kop leeg te scheppen
- Breek de scharen open en haal het vlees er uit en leg dit in de schoon gemaakte kop
- Leg de kreeft helften op de schaal kant en bestrijk al het vlees ruimhartig met de boter mix.
- Leg de kreeften 10-12 minuten met de schaalkant naar beneden op het rooster in de Big Green Egg.
Geef een reactie