Vier stappen voordat de kreeft op je bord ligt.
Ingrediënten
- 2 levende kreeften
- 1/2 prei
- 1 lente-uitje
- 3 takjes koriander
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode chilipeper
- 4 el olijfolie
- zeezout
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Marineerkwast
- Kookpan
- Koekenpan
Voorbereiding
- Leg de kreeften 2 uur in de diepvries om ze te verdoven (je kan ook eventueel een mes in hun hoofd boren om ze te verdoven). Breng een zeer grote pan met water met zeezout aan de kook en kook de kreeften 2 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en halveer ze in de lengte. Maak de prei en het lente-uitje schoon en snijd in dunne ringen. Hak de koriander fijn en pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verwijder de steel en het zaad van de chilipeper en snijd in dunne ringetjes.
- Verwarm de olijfolie met de knoflook en chilipeper op laag vuur in een pannetje en laat 15 minuten trekken. Verwarm intussen de Big Green Egg, met de Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 200°C.
Bereiding
- Leg de kreeften met de vleeskant naar boven op het rooster. Bestrijk ze met de peper-knoflookolie en verdeel de preiringen erover. Gril de kreeften in circa 8 minuten gaar en besprenkel halverwege nog eens met de olie.
- Neem de kreeften uit de BGE, breng op smaak met versgemalen peper en zeezout en garneer met de fijngehakte koriander en lente-ui.
Geef een reactie