In een paar stappen een krab bereiden op de BGE!
Ingrediënten
- 4 krabben (vers of voorgekookt)
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine rode chilipeper
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 3 el fijngehakte peterselie
- 3 el fijngehakte basilicum
- 1 ei
- olijfolie
- zeezout
Benodigdheden
- RVS Rooster
- Kookpan
- Koekenpan
Voorbereiding
- Verwarm de Big Green Egg, met het rvs-rooster, tot een temperatuur van 200°C. Kook de krabben, bij gebruik van verse exemplaren, 15 minuten in kokend water, Spoel ze onder koud water af.
- Breek de scharen en poten van de gekookte krabben af, breek voorzichtig de onderkant van de pantsers en verwijder de ingewanden van de krabben. Haal het krabvlees uit de poten, scharen en pantsers en snijd fijn. Spoel de pantsers onder de kraan schoon en dep ze droog.
- Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd fijn. Verwijder de steel en het zaad van de chilipeper en hak fijn.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit de sjalot en chilipeper aan. Voeg de knoflook toe en verwarm 1 minuut langer. Neem het pannetje van het vuur en laat volledig afkoelen.
Bereiding
- Meng in een grote kom het afgekoelde mengsel met de helft van de Parmezaanse kaas, de fijngehakte kruiden en het ei. Schep het krabvlees er voorzichtig door en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
- Schep de vulling in de pantsers, bestrooi met de resterende kaas en besprenkel met olijfolie.
- Leg de krabben op het rooster en laat 10-12 minuten gratineren.
En nu genieten, met een mooi glas witte wijn!
Geef een reactie