Ingrediƫnten
- 1 kg Zalm op de huid
- 1 el bourbon
- 1 sinaasappel, zest apart en in schijfjes gesneden
- 360 gram bruine suiker
- 180 gram zout (kosher)
Marinades / sauzen
- 240 ml Bourbon
- 60 gram Bruine suiker
- 165 gram Vijgenjam
- 1 el sinaasappelsap
- 2 tl worcestershire saus
- 1/4 tl mosterdpoeder
- Snuifje knoflook
Voorbereiding
- Leg de zalm op de huid en verwijder eventuele graatjes. Giet de bourbon eroverheen en laat de zalm 10 min in de lucht drogen.
- Meng de sinaasappel zest met het zout en de suiker.
- Leg plastic vershoudfolie in een ovenschaal en zorg ervoor dat aan alle kanten wat randen uitsteken zodat je de zalm ermee in kan wikkelen. Besprenkel de folie met de helft van het zoutmengsel, plaats de zalm erop en wrijf deze daarna in met de rest van het zoutmengsel.
- Leg de sinaasappelschijfjes op de zalm en wikkel de zalm strak in met het folie.
- Laat de zalm nu 48u in de koelkast liggen.
- Als de zalm goed gepekeld is, spoel je hem af met koud water. Laat de zalm nu nog 4u onbedekt in de koelkast staan.
Bereiding
- Kook voor de glaze de bourbon op medium heat. Voeg de suiker toe en roer goed door. Doe dit ook voor de rest van de ingrediƫnten. Laat de saus nu op laag vuur sudderen totdat deze voor de helft is ingedikt.
- Prepareer de Egg en de Cold Smoke Generator (CSG) volgens onderstaand (Engels) filmpje.
- https://www.youtube.com/watch?time_continue=149&v=3MIMdbTeocM
- Smeer de zalm in met de glaze en rook hem!
Geef een reactie