Tip: Lekker met Longhaas Caveman! (Ook op de website te vinden)
Ingrediƫnten
- 500 gram Komkommer
- 40 gram Suiker
- 5 gram Zeezout
- 15 ml Sojasaus
- 4 cm Gember
- 4 teentjes Knoflook
- 15 ml Nam Pla of Nuoc Mam (Vietnamese vissaus)
- 1 el Cayennepeper
- 1 Bospeen
- 1 Bosui
- 1/4 Rode ui
- 1 el Sesamzaad
Benodigdheden
- Mengkom
Voorbereiding
1. Ontdoe de komkommer van de zaadjes. Pel en snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes. Snijd de gember in dunne strips. Snijd de bospeen en bosui julienne. En versnipper de rode ui.
2. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes en meng dit met een kwart van de suiker en een kwart van het zout. Laat dit 10 min rusten in een vergiet.
Bereiding
1. Meng de rest van de ingrediƫnten bij elkaar en voeg daarna de bospeen, bosui, ui en komkommer toe.
2. N.B.: Komkommer kimchee kunt u ruim een week bewaren, het zal in smaak en geur alleen maar verbeteren.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met Longhaas Caveman! (Ook op de website te vinden)
Geef een reactie