Tip! Lekker met Gekonfijte eendenbout (ook op de website te vinden!)
Ingrediënten
- 1 Koolraap
- 1 Rode biet
- 1 Gele biet
- 1/2 Knolselderij
- 3 dl Melk
- 20 gram Boter
- Peper& Zout
Benodigdheden
- Kookpannen
- Staafmixer
- Zeef
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
1. Schil de koolraap, knolselderij en bietjes. Snijd de knollen in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
2. Kook zowel de koolraap als de bietjes beetgaar in water en een snufje zout. Let op: Doe dit in afzonderlijke pannen. Kook de knolselderij beetgaar in de melk, giet deze af en vang de melk op.
3. Verwarm de Green Egg met de Cast Iron Grid tot een temperatuur van 250 graden.
Bereiding
1. Pureer de knolselderij met een staafmixer en voeg een scheutje van de melk toe waarin deze is gekookt. (Zo wordt de puree lekker smeuïg). Breng de puree op smaak met peper en zout en roer de boter erdoor. Wrijf het door een zeef en houd het warm tot servering.
2. Rooster de plakken koolraap en biet enkele minuten aan beide kanten op de Cast Iron Grid.
3. Proportioneer ze naar wens en serveer ze met de knolselderijpuree. Snijd eventueel de gele biet in blokjes en garneer alles hiermee.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met Gekonfijte eendenbout! (Ook op deze website te vinden).
Geef een reactie