Ingrediƫnten
- 500 gram Bavette
- 1 takje Rozemarijn
Marinades / sauzen
- 3el Sojasaus
- 2el Olijfolie
- 4 teentjes Knoflook
- 3cm Gember
- 1 Citroen
- 1el Balsamico
- 1el Honing
Voorbereiding
- Pers het sap van een halve citroen uit in een mengkom en pel en hak de knoflook en gember fijn. Voeg de rest van de ingrediƫnten van de marinade ook toe en meng alles tot het mooie marinade is.
- Plaats het vlees in dezelfde kom als dat past of anders een grotere schaal en giet de marinade eroverheen. Wrijf het er ook nog even goed in, sluit de kom of schaal af en laat het gedurende de nacht marineren in de koelkast.
Bereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 200 graden en haal het vlees vast uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
- Pak het vlees uit de marinade en schraap eventuele grote resten eraf.
- Smeer het vlees in met de andere helft van de citroen en gril met het takje rozemarijn in 3-4min per kant medium-rare.
- Laat het vlees nog 5 min rusten alvorens serveren.
Eet smakelijk!
Geef een reactie