Je kan de marinade voor kip gebruiken, maar ook een potje kipkruiden die je zelf lekker vindt.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- Sla
- Komkommer
- 2 rode paprika's
- Zongedroogde tomaat
Marinades / sauzen
- Dressing: yoghurt
- Dressing: citroensap
- Dressing: verse bieslook
- Peper
- Zout
- Marinade: ½ tl sinaasappelzest
- Marinade: 2 el olijfolie
- Marinade: 1 tl paprikapoeder
- Marinade: 1 tl knoflookpoeder
- Marinade: 1 tl uienpoeder
- Marinade: 1 tl citroensap
- Marinade: 1 tl cayennepoeder
Voorbereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 180 graden.
- Snijd ondertussen de paprika’s in dikke repen, en de rest van de groenten voor de salade.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de kipfilets hier mee in.
Bereiding
- Gril de paprika’s tot ze een beetje zacht zijn en een lekkere BBQ smaak hebben.
- Gril de kipfilets tot ze gaar zijn, dit zal afhankelijk van de dikte een minuut of 15-25 duren.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing.
- Snijd de kipfilets in reepjes en serveer met de rest van de salade.
Eet smakelijk!
Geef een reactie