Ingrediënten
- Biologische maiskip, een gele kip 1,2 / 1,4 kg (evt elastiekje laten zitten)
- 1 citroen
- 1 bos tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl zonnebloemolie
- peper
- grof zeezout (maldon)
Benodigdheden
- Standaardrooster RVS
- Kippenstandaard
- Slagerstouw (indien nodig)
- Braadslee of lekbak
Voorbereiding
- Snijd de citroen in vieren en wrijf de kip rondom in met citroensap. Bewaar de uitgeknepen citroen stukjes.
- Rits de blaadjes van de tijm en bewaar de takjes. Pel de knoflook, snijd de tijmblaadjes en knoflook fijn.
- Doe de zonnebloem olie in een kommetje, voeg de tijm en knoflook, peper en zeezout toe en roer alles door elkaar. Voeg zout en peper toe na smaak.
- Smeer de huid van de kip royaal in met de zonnebloem – kruidenolie.
- Vul de holte van de kip met de tijmtakjes en de uitgeknepen citroen (zo krijgt de kip van binnenuit ook smaak mee).
- Breng de egg met het RVS rooster naar 180 graden.
Bereiding
- Plaats de kip op de kipstandaard, vul de braadslee net onder de poten met water, je kunt een kwart van het water vervangen door wijn of bier.
- Gaar de kip circa 1 uur / 45 min.
- De kip is gaar als je de poten gemakkelijk kan bewegen en de huid begint te bloezen en los komt van het vlees.
Geef een reactie