Reken ong een half uur per halve kilo vlees, dus voor een kip van 2kg ben je ong 2 uur kwijt op 180 graden.
Ingrediƫnten
- 1 Hele kip
- 4tl Bruine suiker
- 1el Cayennepoeder
- 1el Paprikapoeder
- 1tl Knoflookpoeder
- 1tl Chilipoeder
- 5el Sojasaus
- 1el Vissaus
- 1el Ketjap manis
- 3 Teentjes knoflook
- Handvol gecrushte pinda's
- 1el Komijnpoeder
- 3tl Kurkuma
Voorbereiding
- Verhit de Egg tot 180 graden.
- Meng de kruiden met de vis- en sojasaus en pinda’s door elkaar tot een geheel is waarmee je de kip goed in kan smeren.
- Smeer de kip in met de marinade en plaats een lekbak in de Egg.
Bereiding
- Plaats de kip aan het spit en gaar hem in ong 2 uur.
- Controleer de temperatuur en blijf het braadvocht van de kip er regelmatig overheen scheppen.
- Verhoog de laatste 20 min de temperatuur naar 230 graden om een krokante huid te creƫren.
Eet smakelijk!
Geef een reactie