Ingrediƫnten
- 1 Sukadesteak van het Hereford rund
- 2 dl Cola
- 2 el Ketjap Manis
- Peper
- Grof zeezout
- (Voor de knoflookjus): 1 dl Slagroom
- (Voor de knoflookjus): 2 dl Jus de veau
- (Voor de knoflookjus): 4 teentjes Zwarte Knoflook
- (Voor de knoflookjus): Peper& zout
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
Voorbereiding
1. Meng de cola en de ketjap manis en bedek het vlees hiermee. Masseer de marinade er goed in en laat het 4 uur marineren in de koelkast.
2. Haal het vlees uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier. Bestrooi lichtjes met peper en zeezout en laat het op temperatuur komen.
3. Verwarm de Green Egg, met Cast Iron Grid, tot een temperatuur van 200 graden.
Bereiding
1. Leg de sukade op het rooster in de Green Egg en gril deze ongeveer 10 min tot een medium- rare status. Keer hem halverwege de bereidingstijd.
2. Haal de sukade van het rooster en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat hem 10 min rusten.
3. Begin ondertussen aan de knoflookjus. Breng de slagroom aan de kook en roer de jus de veau erdoor. Pel de knoflook en als het room- jus mengsel weer kookt, voeg je deze eraan toe. Neem de pan van het vuur en strijk glad met behulp van een staafmixer.
4. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5. Snijd de sukade in plakjes en verdeel samen met de jus over de borden.
Serveer en eet smakelijk!
Geef een reactie