Ingrediënten
- 1 hele kip
Marinades / sauzen
- 1 sinaasappel
- 5 el balsamico azijn
- Ketchup
- 8 tenen knoflook
- 1 tl komijn
- 5 kruidnagels
- Laurierblad
- Olijfolie
- 5 tl paprikapoeder
- Peper / zout
- Verse tijm
- 2 tl venkelzaad
- Verse rozemarijn
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Kippenstandaard
- Zesteur
- Round Drip Pan
- Marineerkwast
Voorbereiding
- Terwijl de BGE naar de 180°C loopt, maal je voor de marinade kruidnagels fijn met komijn, venkelzaad, laurierblad, peper en zout.
- Gebruik een zesteur om de sinaasappel onder handen te nemen, vermeng met gehakte rozemarijn, tijm en knoflook. Voeg beide mengsels samen.
- Pers hierbij het sap van de sinaasappel, voeg paprikapoeder toe en de balsamico, met vijf el olijfolie. Maak af met een scheut ketchup.
- Marineer de kip tenminste 90 minuten in de marinade. Snij hem in, zodat zoveel mogelijk vlees in aanraking komt met de kruiden.
Bereiding
- Zet de kip nu op de standaard in Drip Pan en gaar 60 minuten in een gesloten BGE. Bestrijk af en toe met het mengsel, zodat de kip niet uitdroogt.
- Na een uur de kip op het rooster leggen en aan alle kanten krokant bakken.
Geef een reactie