Deze zelfgemaakte hamburgers is perfect voor de Big Green Egg en is opgebouwd met allemaal verse producten.
Ingrediënten
- 540 gram rundergehakt
- 25 gram vers gehakte koriander
- 1 ui fijngesneden
- 1 eetlepel mosterd
- 1 vrije uitloop ei ( alleen het eigeel )
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout & Peper
- 4 plakjes rijpe Cheddar
- 4 eetlepels mayonaise
- Half krop geraspte ijsbergsla
- 4 Chiabatta broodjes
- 1 rode ui fijn gesneden
- 1 volle sappige vleestomaat
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Hamburger pers
Voorbereiding
- Plaats de eerste 7 hamburger ingrediënten in een kom en kneed het door elkaar. Gebruik de hamburger pers om mooie even grote hamburgers te maken.
- Verwarm de Big Green Egg tot 200 graden .
- Meng de mayonaise en sla.
Bereiding
- Bak de hamburgers onder de grill gedurende 12 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Top elke hamburger met een plakje cheddar en laat de Big Green Egg nog 2 minuten met de deksel dicht garen.
- Snijd de ciabatta broodjes door het midden en rooster de broodjes op het groene ei aan beide kanten.
- Top de onderste helften van de ciabatta broodjes met de sla en mayonaise, gevolgd door een plakje sappige tomaat.
- Plaats de hamburger en kaas op de bovenkant van de ciabatta, gevolgd door een plak van rode ui. Dit is een heerlijk simpel burgertje!
Geef een reactie