Tip: Gebruik gehakt dat minstens 30% vet heeft, dit zorgt ervoor dat de burger een goed geheel blijft en niet uit elkaar valt. Het is het beste als je zelf een goed stuk vlees haalt en dat door een gehaktmolen haalt, indien dit niet mogelijk is, gebruik dan 100% rundergehakt.
Ingrediƫnten
- 800 gram Gehakt, zie tip.
- 1 krop Sla
- 1 doosje Tuinkers
- 3 Appels (lichtzoet zoals Braeburn)
- 160 gram Blauwe kaas
- Olijfolie
- 8 Burgerbroodjes
- Mosterd (zonder zaadjes)
Voorbereiding
- Maak 8 gelijke porties van je gehakt, rol ze een paar minuten in je handen tot een mooie bal is gevormd en het vet een beetje heeft kunnen smelten. Druk ze plat in burger vorm, en iets groter dan je broodjes (ze krimpen tijdens het grillen).
- Plaats ze op een bord, dek af met folie en laat ze een uur in de koelkast staan.
- Begin na ong. 45 min aan de burger toppings: Verkruimel de kaas, snijd de appels in dunne plakjes, was en snijd de sla en tuinkers.
Bereiding
- Verhit de Egg met rooster (en eventueel plancha of skillet) tot 220 graden en haal de burgers uit de koelkast.
- Plaats de burgers op het rooster of de plancha, bestrooi met wat peper en gril ze een paar min per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
- Snijd de broodjes doormidden als dit nog niet het geval is en toast ze op de grill.
- Als de burgers klaar zijn, bedek ze dan met blauwe kaas en verhit nog even op de grill tot de kaas zacht is geworden.
- Bouw de burgers in de volgende volgorde: broodje, sla, appel, mosterd, burgers, tuinkers,en als laatste het broodje.
Eet smakelijk!
Geef een reactie