Mooi recept voor bij de feestdagen!
Ingrediënten
- 1 Kalkoen (ongeveer 2.5kg)
- 1 Verse truffel
- 5 Dunne plakken (vet)spek
- (Voor de vulling): 100 gram Gele cantharellen
- (Voor de vulling): 2 Banaansjalotten
- (Voor de vulling): 2 teentjes Knoflook
- (Voor de vulling): 2 takjes Tijm
- (Voor de vulling): 2 takjes Rozemarijn
- (Voor de vulling): 0.5 el Plantaardige olie
- (Voor de vulling): 50 gram Citroenrasp
- (Voor de vulling): 50 gram Panko
- (Voor de vulling): 1 Ei
- (Voor de vulling): 300 gram Varkensgehakt
Benodigdheden
- convEGGtor
- Round Drip Pan
- Cast Iron Grid
- Instant Read Digital Thermometer
Voorbereiding
Voor de vulling:
1. Maak de cantharellen schoon en droog. Snijd ze in kleinere stukken indien nodig.
2. Pel en snipper de sjalotten en één van de twee teentjes knoflook. Verwijder de blaadjes en naaldjes van één takje rozemarijn en één takje tijm en hak deze fijn.
3. Verhit olie in een pan en voeg de hiervoor genoemde ingrediënten toe en bak deze zacht in een paar minuten. Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst om volledig te laten afkoelen.
4. Schaaf de truffel in dunne plakjes.
5. Schuif met een lepel heel voorzichtig tussen de huid en de borstfilets van de kalkoen om de huid los te halen.
Bereiding
1. Plaats de plakjes truffel tussen de huid en het vlees van de kalkoen. Verdeel ze gelijkmatig.
2. Kneed het ei, de panko, citroenrasp en het cantharellen- kruiden mengsel door het varkensgehakt en breng het op smaak met zout en peper. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak en knip de punt van de zak af. Vul de kalkoen nu met dit mengsel.
3. Verpak de kalkoen met de plakken (vet)spek en bind het op met slagerstouw.
4. Steek de Green Egg aan en verwarm deze tot 140 graden.
5. Pel het andere teentje knoflook en plaats deze samen met de tijm en rozemarijn in de Round Drip Pan. Plaats deze op de convEGGtor in de Egg en vul de Drip Pane met een laagje water. Leg de Cast Iron Grid in de Green Egg en sluit de deksel.
6. Als de Green Egg weer op temperatuur is leg je de kalkoen op het rooster en laat hem dan 70 min garen met de deksel dicht.
7. Haal de kalkoen uit de Green Egg en verwijder het vetspek. Leg nu de kalkoen terug in de Green Egg en laat hem nog 30 min doorgaren (voor een krokant velletje). De kalkoen is klaar als deze een kerntemperatuur van 65 graden gebruikt (controleer met de Digital Thermometer).
8. Haal de kalkoen uit de Green Egg en laat deze 15 min rusten voor serveren. Eet smakelijk!
Geef een reactie