Tip: Lekker met roergebakken spinazie en aardappelpuree!
Ingrediënten
- 1 Kabeljauwlende a 600 gram
- 3 (Rode) grapefruits
- 3 Laurierblaadjes
- 100 gram Gepelde, rauwe garnalen
- Dillemayonaise
- 1 Citroen
- Plantaardige olie
- Peper& Zout
Benodigdheden
- Stainless Steel Grid
- Round Drip Pan
- Round Perforated Grid (33cm Ø)
- Steelpan
Voorbereiding
1. Verwarm de Green Egg met het rooster tot een temperatuur van 150 graden. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en snijd deze in 4 gelijke stukken. Vet de Round Perforated Grid in met plantaardige olie en leg de kabeljauw hierop.
Bereiding
1. Pers het sap uit de grapefruits en breng het met de laurierblaadjes aan de kook en giet het daarna in de Round Drip Pan. Plaats de Drip Pan gelijk op het rooster en leg hier de Perforated Grid met kabeljauw op en sluit de deksel van de Green Egg. Stoom de kabeljauw in 12 min gaar.
2. Open 2 min voor het einde van de bereidingstijd de Green Egg en strooi de garnalen over de kabeljauw. Stoom nog 2 min zodat de kabeljauw en garnalen gaar zijn. Garneer met dillemayonaise en geraspte citroenschil.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met roergebakken spinazie en aardappelpuree!
Geef een reactie