Hoe langer je de Spareribs erop laat staan des te malser dat ze zijn, dit is geheel naar eigen keus! Je kunt het even testen door aan het bot te trekken om te zien of het vlees los komt.
Ingrediƫnten
- Spareribs hoeveelheid naar keuze
- Zonnebloem olie
- Zeezout (maldon)
Benodigdheden
- Standaardrooster RVS
- Spareribshouder
- Lekbakje
- convEGGtor
Voorbereiding
- Verwijder het vel/vlies van de Spareribs, deze zit aan de binnenkant van de botten of vraag het even aan je slager.
- Smeer de Spareribs in met zonnebloem olie en zeezout. (Zorg dat je een schone hand hebt en een hand waarmee je het vlees kan pakken dan kun je met de andere hand het zout op de Spareribs doen.
- Zorg dat je egg op een temperatuur is van 110 graden. Vergeet de ConvEGGgtor en het lekbakje niet!
Bereiding
- Zet de Spareribs in de houder en zet deze op het standaardrooster.
- Sluit de egg en hou hem 4 – 5 uur op een temperatuur van 110 graden.
- Het laatste halfuurtje verhoog je de temperatuur naar 180 graden om een krokante korst te krijgen.
Geef een reactie