Tip: Lekker met pikante druivensalsa! (Ook op de website te vinden)
Ingrediƫnten
- 4 Makrelen (Op Engelse wijze gefileerd)
- Peper& Zout
Benodigdheden
- 2 Wooden Grilling Planks (Ceder)
- Wood Chips (Mix van Apple, Cherry, Hickory en Pecan)
- Half Moon Raised Grid
- Stainless Steel Grid
Voorbereiding
1. Week de Planks en Chips minstens een uur in water en verwarm de Green Egg tot een temperatuur van 200 graden.
2. Dep de makreel droog en bestrijk de binnenkant ervan met peper en zout. Klap ze dicht en verdeel ze over de Wooden Grilling Planks.
Bereiding
1. Strooi de Wood Chips over de gloeiende kolen, leg het standaardrooster in de Green Egg en leg de Half Moon Raised Grid op.
2. Leg de Planks met de makreel hierop, sluit de deksel van de Green Egg en laat de makreel in 6- 8 min gaar roken
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met Pikante druivensalsa! (Ook op de website te vinden)
Geef een reactie