Heerlijk recept voor in de herfst!
Tip: Serveer met herfstsalade met bramen! (Ook op deze website te vinden).
Ingrediƫnten
- 2 Eendenborstfilets
- Peper& Zout
- (Voor de marinade): 4 Mandarijnen
- (Voor de marinade): 1 el Rietsuiker
- (Voor de marinade): 1/2 el Sojasaus
Benodigdheden
- Cast Iron Grid
- Cherry Wood Chips
- Grill Tong
- Cast Iron Grid Lifter
- convEGGtor (Plate setter)
Voorbereiding
1. Snijd 1 mandarijn in dunne plakjes en pers de resterende drie uit.
2. Doe het sap met de rietsuiker in een pannetje en laat dit inkoken tot een siroop.
3. Neem het pannetje van het vuur en roer de sojasaus erdoor.
4. Snijd de vetkant van eendenborstfilets kruislings in en bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Leg de vetkant op een schaal.
5. Verdeel de plakjes mandarijn over de filets en laat dit minimaal 60 min intrekken.
6. Week ondertussen vast twee grote handen Cherry Wood Chips in een bakje water.
Bereiding
1. Steek het houtskool van de Green Egg aan en laat de deksel 10 min open staan. Leg vervolgens de Cast Iron Grid in de Green Egg. Laat het rooster, met de deksel open, nog 5 min voorverwarmen.
2. Plaats de eendenborstfilets met de vetkant op het rooster (let op: Sluit de deksel niet!) en wacht nu tot er vlammen ontstaan. Grill de filets in ongeveer 1 min goudbruin en haal ze voorzichtig van het rooster.
3. Wacht tot de vlammen gedoofd zijn, til het rooster eruit en strooi de geweekte Cherry Wood Chips over de kolen. Plaats de convEGGtor met pootjes omhoog in de Green Egg en plaats het rooster terug. Breng de temperatuur naar 180 graden.
4. Leg op filets op de vleeskant op het rooster en sluit de deksel. Rook ze ongeveer 8 min en haal ze daarna van het rooster.
5. Lak ze in de siroop en snijd ze in dunne plakjes. Bestrijk nu 1 kant weer met siroop.
Serveer en eet smakelijk!
Tip: Serveer met herfstsalade met bramen! (Ook op deze website te vinden).
Geef een reactie