Heerlijk- Vooral in het najaar
Ingrediënten
- 1 Geitennek
- 50ml Witte wijn
- 15 Gedrooge kersen
- 20 Kersen op siropp of vers
- 25g Boter
- (Gekookte rijst voor ernaast)
Marinades / sauzen
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 4 blaadjes gedroogd citroenblad
- 80ml appelcider
- 60ml sojasaus
- 75ml vissaus
- 4 el currypoeder
- 2 el rietsuiker
- 1.5 tl cayennepeper
- Water
Benodigdheden
- convEGGtor (Plate Setter)
- Cherry Wood Chips
- Round Drip Pan
- The Pit Mitt BBQ Glove
- Cast Iron Dutch Oven
Voorbereiding
1. Pel de knoflook, verwijder de bladeren en de boven- en onderkant van de citroengras en hak deze fijn.
2. Verkruimel het citroenblad en meng met de rest van de ingrediënten (voor de marinade) door elkaar.
3. Roer 1.8L water door de marinade en leg de nek erin. Laat deze 12u in de koelkast marineren.
Bereiding
1. Verwarm de BGE met convEGGtor tot 110 graden.
2. Week een paar handjes Wood Chips in water en plaats een laagje water in de Round Drip Pan.
3. Als de BGE op temperatuur is, strooi dan de helft van de geweekte chips over de houtkolen.
4. Zet de convEGGtor terug, plaats de Round Drip Pan hierop en leg hier weer het rvs rooster op.
5. Haal het vlees uit de marine en zet de marinade apart. Leg het vlees op het rooster en sluit de deksel.
6. Laat het vlees 4 tot 4.5u garen en bestrijk deze om het uur met de marinade. Keer het vlees elke keer om en gooi elke keer een beetje Wood Chips over het houtskool.
7. Haal uit vlees uit de BGE en leg het in de Dutch Oven. Giet er zodanig veel marinade bij de het vlees half ondergedompeld staat.
8. Verwijder de Drip Pan uit de BGE en zet de Dutch Oven met deksel op het rooster. Sluit de BGE en stook deze op naar 160 graden.
9. Stoof het vlees gaar in 4u en voeg 15 min voor het einde de nog niet gebruikte ingrediënten toe.
10. Haal het vlees uit de BGE en serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Geef een reactie