Ingrediënten
- 450 gram Geitenvlees (liefst botloos been)
- 1 grote Rode ui
- 1 Paprikamix
- Zonnebloemolie
- Verse koriander
Marinades / sauzen
- 150 gram Geroosterde, ongezouten pinda's
- 4 teentjes Knoflook
- 4 cm Gember
- 1 tl Cayennepoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- 2 el Zonnebloemolie
- Naar keuze: 1 tl Chilivlokken
Voorbereiding
- Snijd het vlees in blokken van 2 bij 2 cm.
- Snijd de ui en paprika’s in grove stukken.
- Vijzel de pinda’s, er mogen best nog wat grotere stukjes in zitten.
- Pel en versnipper zowel de gember als de knoflook.
- Meng nu alle ingrediënten voor de marinade en houd een klein handje pinda’s apart voor de servering. Voeg het vlees toe en masseer de rub er goed in. Rijg nu de paprika’s, ui en vlees om en om aan de saté prikkers en laat een nacht marineren.
Bereiding
- Verhit de Egg met rooster tot 220 graden.
- Haal ondertussen de kebabs uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
- Gebruik een marinade kwast om wat olijfolie met peper en zout over de kebabs te bestrijken alvorens het grillen.
- Plaats ze op het rooster en keer ze elke 3-4 min, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid. Je kan ook altijd een kerntemperatuurmeter gebruiken om de gaarheid te checken.
- Laat de kebabs 2 minuten rusten, bestrooi met wat pinda’s en garneer met verse koriander.
Geef een reactie